(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře) pro miminka
Potřebné ingredience
Brambory (rýže, těstoviny),
Mrkev,
Petržel,
Zelený hrášek,
Brokolice,dýně hokaido, červená řepa,
Špenát,
Červená čočka (je výborná a rychlá, nemusí se namáčet),
Celer (opatrně při sklonu k alergiím),
Rajče (zbavené slupky),
Pórek,
Kapie (oloupaná),
maso uvařené nebo dušené (krůtí, králičí, kuřecí, telecí, hovězí, libové vepřové), případně mořská ryba dušená na páře
Postup přípravy
Libovolnou kombinaci zeleniny (podle toho, co zrovna máme k dispozici) a přílohu uvaříme společnědo měkka, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a přidáme vařené nebo dušené maso.Nevím co stále vařit, ale jak známo, dětem nevadí strava, která se nějak opakuje a u nás to zatím funguje. Střídám různé druhy zeleniny s přílohou a masem. Zahušťuji ovesnými vločkami Emco, pohankou nebo maizenou(ale tu výjimečně). Koření žádné nedávám ani nesolím.
DOBRÁ RADA: nakoupené maso uvaříme nebo udusíme,vychladlé pokrájíme nebo rozmixujeme a rozdělíme do drobných porcí, které samostatně zabalíme do potravinové fólie nebo alobalu, označíme datumem a uskladníme v mrazáku. Potom stačí dle potřeby jen vyndat jednotlivou porci masa a přidat do horké zeleninové směsi těsně před dokončením. Zeleninu je lépe nezmrazovat, protože ztrácí vitamíny.
DOBRÁ RADA: nakoupené maso uvaříme nebo udusíme,vychladlé pokrájíme nebo rozmixujeme a rozdělíme do drobných porcí, které samostatně zabalíme do potravinové fólie nebo alobalu, označíme datumem a uskladníme v mrazáku. Potom stačí dle potřeby jen vyndat jednotlivou porci masa a přidat do horké zeleninové směsi těsně před dokončením. Zeleninu je lépe nezmrazovat, protože ztrácí vitamíny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé